Halloweentocht

Zaterdagochtend vroeg klonken in het Drevenerbos al de eerste huilbuien...
De geesten en spoken in het bos waren ontwaakt en zouden die dag het bos gaan verdedigen.

's Morgens werd in alle vroegte de kantine in Halloweensfeer gebracht, zodat we 's avonds iedereen in stijl konden ontvangen. Ik wil hiervoor de Jamin in het winkelcentrum de Hooge Meeren hartelijk bedanken! Zij hebben belangenloos hun halloween decoratie beschikbaar gesteld aan de vereniging.

Nadat alle spoken en geesten van ons een instrcuctie hadden ontvangen was het tijd om ons in het bos te verstoppen.
Maar...... het duurde wel erg lang voordat de eerste groepen het bos in kwamen.
Nader onderzoek leerde dat de breeklichten, waar we de route mee hadden uitgezet in het licht niet goed te zien waren. Daarnaast waren er een aantal breeklichten weg gehaald.... Verkeerd lopen was dus ook niet moeilijk.

Snel maar even terug gelopen en de mensen weer op het juiste spoor gezet. Terug in het bos hoorde ik de eerste gilletjes al. Het zou nog veel spannender worden.
Als snel was iedereen in het bos en werd het er onrustig. De geesten waren alert en wisten iedereen goed de stuipen op het lijf te jagen. Zelfs de volwassen leiders werden regelmatig geplaagd door plots opkomende gilletjes. Een enkele leider zei dat zij (of hij) alleen maar gilde om de groep banger te maken. We hebben dit maar voor waarheid aangenomen.

Na een tocht te hebben gelopen van zo'n 2 uur was iedereen weer terug in het clubhuis. Nadat iedereen tot rust was gekomen en zijn verhaal had gedaan was het tijd voor de prijsuitreiking.

Al met al een succesvolle avond en wellicht dat we dit nog een keer weer gaan organiseren.