Goed debuut Goorecht in overgangsklasse

WOLVEGA - In Wolvega tegen Sios begon Goorecht haar zaalcompetitie op een uitste­kende wijze. Al in de eerste minuten vielen er aan beide kanten 2 doelpunten. Zowel Sios ais Goorecht vertoonden zeer goed spel en de stand liep gelijk op. De vrije ballen werden optimaal benut. Tot 5 minuten voor de rust stond op het scorebord een stand van 6-6. Op dat moment wist Sios twee vrije ballen te benutten en zo werd de ruststand 8-6.

Korfbal

Na de rust werd de stand met­een gelijk getrokken door de zeer goed spelende Anno Sloot. De strijd ging weer gelijk op en net als in de eerste helft wist Sios tegen het eind een 12-10 voorsprong te nemen. Toch slaagt Goorecht erin langszij te komen door een strafworp te benutten en in de laatste 20 se­conden van de wedstrijd met een mooie doorloopbal van Anno Sloot, wat de stand op een voor beide partijen verdiende 12-12 bracht.

Het publiek zag een zeer aan­trekkelijke wedstrijd en trainer- /coach Klaas Knol was uitermate tevreden over het verloop van de wedstrijd die boven verwach­tingen is verlopen. Doelpunten­makers Goorecht: Anno Sloot (6x), Alie Sloot (3x), Jan Hofstra (2x) en Sjoerd v.d. Weide. Uit­slagen van de overige wedstrij­den in de overgangsklasse B: Kwiek - Bep 10-9; DTV - Luto 10-14; Swift - SMS 7-7.

Het 2e team van Goorecht speelde haar eerste competitie­wedstrijd uit tegen Drachten. In het begin van de wedstrijd kon Goorecht niet goed in z'n spel komen en kwam achter met 5-1. Toch wist het team vlak voor de rust terug te komen tot 5-4. Na de rust lukte het Goorecht niet om bij te blijven en verloor de wedstrijd dan ook met een stand van 17-8.

 

Ook de junioren-selektie moest in Drachten aantreden, maar de pupillen van Jan Kras- ter waren niet opgewassen te­gen de kracht van Drachten. De wedstrijd werd zonder enige kans op een overwinning met 12-6 verloren. Zondagmiddag wordt een leuke korfbalmiddag verwacht, waarbij alle Goorecht- selekties in aktie komen. De eer­ste selektie speelt tegen het Haagse Kwiek.