Goorecht weer op de tweede plaats

In de overgangs¬klasse B van het zaalkorfbal is Goo¬recht weer naar de tweede plaats gestegen. In Den Haag tegen Kwiek wonnen de Hoogezandsters met 16 tegen 12. De formatie van Klaas Knol is de koploper Luto nu weer op twee punten genaderd, doordat deze verloren van Siós. Goorecht begon de wedstrijd tegen Kwiek zeer sterk. Al snel na het beginsignaal van scheidsrechter Dirk Brander na-men de Hoogezandster het initiatief. Door een afstandschot van Jan Hof- stra had men de korf gevonden. Tot aan de rust wist Goorecht nog 9x te scoren, de tegenpartij slechts 4x, zodat Goorecht met een ruime 10-4 voorsprong de rust in ging. Na de rust kwamen de doelpunten iets moeilijker tot stand. Even nog kwam Kwiek dichterbij maar dit werd even snel weer afgestraft door Harry Woldhuis, die deze wedstrijd maar liefst 6x scoorde. Verdere doelpun-tenmakers: Anno Sloot 3x, Jeanet Nieborg, Alie Sloot en Jan Hofstra elk 2x en Jacob Woldhuis 1x. Veel hulp kwam er ook van de vele sup-porters van Goorecht die waren meegereisd naar Den Haag, zodat het voor Goorecht bijna een thuis-wedstrijd werd. De overwinning werd
op de terugreis dan ook uitbundig
gevierd. Zelfs geruchten over een eventueel kampioenschap bleven niet uit, alhoewel dat op dit moment toch wel een beetje voorbarig is en een beetje te hoog gegrepen.
Zondag staat er een 4-punten- wedstrijd op het programma, tegen het op de derde plaats staande Swift uit Amsterdam. Deze wedstrijd be¬gint om 14.30 uur en er wordt weer rekening gehouden met een volle Europahal. Het tweede team van Goorecht won dit weekend in een möoie wedstrijd met 13-8 van Ro¬denburg.