Goorecht wint in Utrecht

HOOGEZAND - In Utrecht moest Goorecht afgelopen weekend tot diep in de tweede helft helft wachten op voorsprong in de wedstrijd tegen SMS. De 1e helft was voor Goorecht moeilijk, omdat SMS fel begon. De doelpunten kwamen om en om en steeds bleef SMS met 1 doelpunt voor op Goorecht.

In de rust was de stand 7 tegen 5 voor SMS. De Utrechters kwamen op 3 punten voorsprong, de stand 9 tegen 6. Op dat moment werden de rollen echter omgedraaid. Doorfliitsende doorloopballen van Alie en Anno Sloot en Gonny Barkhuis wer¬den de SMS-ers in 5 minuten weg¬gespeeld. De rest van de wedstrijd werd toen vrij gemakkelijk door Goorecht uitgespeeld.
Er stond na 2 keer een half uur spelen 12-17 op het scorebord in het voordeel van Goorecht. De Hoogezandsters, die in de overgangsklas¬se als debutant zeer goed presteren, reizen dit weekend naar BEP in Pur¬merend voor de volgende uitwed¬strijd. Doelpuntenmakers waren: Anno Sloot 7x, Gonny Barkhuis 4x, Jan Hofstra 3x, Jacob Wolthuis 2x, Alie Sloot 1x. Het 2e team speelde met coach Gerard Schuringa tegen Blauw Wit uit Heeren veen en verloor deze wedstrijd met 12 tegen 9.

In de Overgangsklasse B is het door een 17-12 overwinning van Goorecht op SMS vrijwel zeker dat de Utrechtenaren het volgend seizoen niet in de landelijke com¬petitie zullen spelen. SMS ging in de eerste helft agressief van start, waardoor de arbiter in de beginfa¬se van de wedstrijd al genood¬zaakt was het geel te trekken. In de eerste helft moest Goorecht in SMS zijn meerdere erkennen wat hoofdzakelijk te wijten was aan de onzuiverheid van het afstands¬schot. Ruststand 7-5. Na rust kreeg SMS nog even de kans door uit te lopen naar 9-6. Trainer/ coach Klaas Knol gaf echter zijn conditioneel sterke ploeg de op¬dracht het tempo op te voeren, waarmee zij een kwartier voor het einde langszij konden komen. Bij de 10-10 stand zetten de Hoogezandsters door hard werken, de wedstrijd naar hun hand, waar¬door zij los kwamen van de lastig spelende tegenstander. Topsco¬rers bij Goorecht waren Anno Sloot en Gonnie Barkhuis.

Stand Overgangsklasse B: LUTO 11-16, Swift 11-16, Goorecht 11-14, DTV 11-13, SIOS 11-12, BEP 11-10, SMS 11-5, Kwiek 11-2.