Goorecht blijft in overgangsklase

Sport in 't kort


Goorecht blijft in overgangsklase

SAPPEMEER - Ondanks een ne¬derlaag van korfbalvereniging Goo¬recht in de laatste uitwedstrijd in Amsterdam tegen DTV blijven de korfballers netjes als debutant in de overgangsklasse. In deze laatste wedstrijd geen hoogstaand spel, niet van Goorecht en niet van DTV, om¬dat er niets meer op het spel stond. De hele wedstrijd kwam Goorecht 1 of 2 doelpunten achter DTV aan. De ruststand was 8-7 voor DTV.
Na de rust gaf de wedstrijd het¬zelfde beeld. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd leek het of Goorecht een punt kon pakken, maar DTV bracht de stand snel op 12-11 en de punten bleven in Am¬sterdam.

Doelpuntenmakers van Goorecht waren Anno Sloot 6 keer, Jan Hofstra 2 keer, Alie Sloot, Sjoerd v.d. Weide en Jan Hartman elk 1 keer.
In de Overgangsklasse B kan Goorecht uit Hoogezand ondanks het 12-11 verlies in de laatste wedstrijd in Amsterdam tegen DTV, terugzien op een uitstekend zaalseizoen.
Als debutant bleek de formatie van trainer Klaas Knol een geduchte sub-topper.

Het vorige zaalseizoen sloot D.T.V. af met een kampioen-schap in de eerste klasse en debuteert dus evenals Goo-recht in de overgangsklasse.
De ploeg scoort over het algemeen gemakkelijk.
In het vorige zaalseizoen zelfs 249 maal; dit seizoen reeds 88 maal in zes wedstrijden.
De verdediging daarentegen blijkt wat minder sterk.