Regiokrant 22-5-85 Successen voor Goorecht

Het gaat goed met de korfbalvereniging Goorecht in Hoogezand-Sappemeer. Nadat het eerste seniorenteam in de zaalcompetitie promotie naar de le klasse van het district Noord bewerkstelligde en de junioren eveneens een zaalkampioenschap bereikten en vervolgens met veel succes deelnamen aan het kampioenschap van Nederland voor afdelings junioren, was nu het succes aan het einde van het veldseizoen zo waar nog groter.

Opnieuw was er een kampioenschap voor Goorecht 1 en de selectie junio¬ren. Bovendien was er nu ook nog een bekersucces. Een Goorechtploeg won de A.P. Buitenbeker, zodat het einde van het korfbalseizoen zondag¬avond in het Goorecht clubhuis ge¬vierd kon worden met een groots feest.
De senioren waren een week eerder al zeker van de kampioenstitel toen be¬kend werd dat concurrent Olympia verrassend had verloren. Zondag werd de competitie besloten met een fraaie 14-6 overwinning in de thuis¬wedstrijd tegen Hermes.
De junioren werden zondagmorgen kampioen in de afdelings selectieklas¬se door een 12-3 zege op Meko '74 uit Meppel. Er volgt nu promotie naar de districts junioren, waarin de sterkste teams uit Groningen, Fries¬land en Drente uitkomen. Voor het eerst in het bestaan van Goorecht werd de A.P. Buitenbeker gewonnen. Voor dit toernooi hadden deze keer 54 ploegen ingeschreven. In de voorronde werd Ritola met 12-5 verslagen. Daarna volgden overwin-ningen op Roda '70 met 4-2, Emmen met 4-3 en op WSS met 13-5.
Vorige week dinsdagavond werden de finalewedstrijden in Assen gespeeld tegen Albino's, DOS (K) en Spes. Be-gonnen werd met een 4-4 gelijkspel tegen eerstgenoemde ploeg. Vervol¬gens werd DOS met 2-0 geklopt, waarna ook nog eens van Spes werd gewonnen (4-1).
Met 5 punten uit 3 wedstrijden was de beker voor Goorecht

ap buitenbeker

De winnaars van de A.P. Buitenbeker. Staand v.l.n.r. aanvoerder Bert Thoma, Jonnie Bos, Miranda Rus, Jan Klopstra, Klaas Schutter, Gert Jan Scheffer, Harrie Herwich, Robert Wolthuis, Jan Hartman en trainer-coach Gerard Schuringa; zittend/geknield v.l.n.r. Gerda Kraster, Carolien Bergen, Maria Bodewes, Anneke Fellinger, Ina Kraster, Gonnie Barkhuis en Froukje Kruyer.