Zaaltoernooi Goorecht schot in de roos

Op 17 september werd tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de korfbalvereniging Goorecht het plan gelanceerd eens een sterk bezet toernooi te organiseren. Zondag j.l. reeds vond het toernooi plaats en met succes.
Asko, Nic, Ritola en Goorecht waren de deelnemende ploegen en er ver¬schenen 450 toeschouwers op de tri¬bune van de Europahal. Bovendien kreeg het toernooi in Asko ook nog een terechte winnaar. In de voorronden werden gespeeld de ontmoetingen Goorecht-Nic en Asko- Ritola. Goorecht won met 11-7 van Nic en plaatste zich dus voor de grote finale. Asko klopte vervolgens Ritola met 13-10.
Om de 3e en 4e plaats speelden Nic en Ritola. Ritola toonde zich in deze wedstrijd veel beter en won dan ook verdiend met 10-5. In de finale kwamen Asko en Goo¬recht uit. Voor de rust waren de ploe¬gen volledig aan elkaar gewaagd. De ruststand was 2-2. Direct hierna nam Goorecht zelfs een 2-3 voorsprong. Na de gelijkmaker van Asko duurde het lange tijd voordat de beslissing viel. In de 12e min. kwam Asko voor de eerste keer aan de leiding (4-3) en eerst in de allerlaatste minuut van het duel konden de Assenaren de eindstand op 6-3 brengen.1342